***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Шести опит да започне делото срещу пастора, обвинен в блудство с деца. Хамас разработва план за база в Турция – за атаки на съседни страни

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 14 май   

 

13 месеца и шести опит да стартира делото против английския свещеник Даниел Хъл в районния съд в Сливен. През април предходната година прокуратурата даде на съд пастора за блудничество с 14 деца от Сливен.

„ Покайвам се! Царството приближи, имам вяра единствено в Исус Христос, Исус ще пристигна като арбитър, покайвай се, не вярвайте на неистини ", съобщи свещеник Даниел Хъл, заяви Българска национална телевизия.

Британският свещеник Даниел Хъл, който беше арестуван за полово посягане против 14 деца от Сливен, написа писма на жертвите си от пандиза. От месеци насам 47-годишният мъж търси връзка с малчуганите.

Хъл има престъпно досие и в родината си, където е наказан на 15 месеца за педофилия. Издадена му е възбрана да напуща страната, която той нарушава, като идва в България.

***

Приятели и родственици на свиреп убитата и изхвърлена в куфар Евгения стачкуваха пред постройката на Съдебната палата в София. Днес беше планувано делото в Апелативния съд, само че поради болен арбитър се отсрочи за 25 юни.

Близките на Евгения въпреки всичко се събраха, с цел да напомнят на обществото бруталния метод, по който беше убита младата жена и да упорстват Апелативният съд да удостовери доживотните присъди на брачна половинка на Евгения - Орлин и на неговия татко Пламен.

***

Прокуратурата притегли към наказателна отговорност 36-годишен мъж, пребил приятелката си в София, оповестиха от обвиняването.

На 12 май в апартамент в жк. „ Овча Купел “, обвиненият е блъснал в стената дамата, по-късно е почнал да я удря с ръце и да я рита.

Жената е с голям брой травми.

***

Двама възпитаници на по 14 години са с тежко алкохолно отравяне, откакто са чествали абитуриентски бал нощес. Полицията планува още ограничения за обезпечаване на сигурността на тържествата.

***

Джипът „ Рейндж Ровър ", с който 21- годишният  катастрофира на бул. „ Руски " и почина намясто, дружно със спътницата си Теодора Николова, е благосъстоятелност на столичната компания „ Хиксгруп ". Тя е благосъстоятелност на Денис Янчев, с който TrafficNews се свърза по телефона. 

„ От вас узнавам за случая. Дори не знам за кой автомобил става дума ", разяснява Янчев. След като му беше обявен номерът на колата, предприемачът съобщи, че обхватът е даден чартърен.

Той посочи, че колата е модел 2019 година и е в чудесно техническо положение. Отказа да разяснява размера на месечния наем, защото „ изискванията за всеки клиент били характерни ". 

На този стадий от полицията не са го търсили.

***

***

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън дойде във вторник в Киев на необявено посещаване. Той ще съобщи това, което американските чиновници нарекоха „ мощно обръщение за убеденост " във време, когато украинските сили водят яростни борби от съветската войска в Източна Украйна и чакат идването на нови доставки на оръжия от съдружници за подкрепяне на защитата, оповестява VOA News.

***

Естонското държавно управление „ съществено “ разисква опцията за изпращане на военни елементи в Западна Украйна, за разрешат на украинските сили, ситуирани в тази част на страната, да бъдат преместени на фронтовите линии. Това заяви Укринформ, като се базира на изданието „ Брейкинг Дифенс “, което цитира Мадис Рол, народен консултант по сигурност на естонския президент.

***

Четирима души са потърпевши при нови съветски офанзиви по град Харков в североизточната част на Украйна, съобщи през днешния ден украински формален представител, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Мъж и три дами бяха ранени при съветски обстрел рано тази заран, написа в приложението „ Телеграм " шефът на Харковска област Олег Синегубов.

***

Около 100 000 души участваха нощес в протест в Тел Авив във връзка Деня на независимостта на Израел, с цел да си спомнят за ориста на над 100-те заложници, които към момента са в ръцете на палестинското ислямистко придвижване Хамас, оповестиха уредниците, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

***

Броят на починалите в Ивицата Газа от войната Израел-Хамас към момента публично е над 35 000, души, само че Министерството на здравеопазването на анклава преразгледа своята разбивка на смъртните случаи, оповестява „ Ройтерс “.

Това бе направено, откакто Израел сложи под въпрос неочаквана смяна в данните.

Миналата седмица Израел сложи под въпрос за какво броят на смъртните случаи на дами и деца е намалял на половина.

Говорителят на Организация на обединените нации Фархан Хак сподели, че данните на министерството – представени постоянно от Организация на обединените нации в отчетите си за седеммесечния спор - в този момент отразяват разбивка на 24 686 смъртни случая на „ хора, които са изцяло разпознати ".

***

Ислямисткото палестинско придвижване Хамас е възнамерявало да сътвори загадка база в Турция и терористични кафези на други места, с цел да координира офанзиви против израелски цели в прилежащи страни, в това число други членове на НАТО, заяви вестник Таймс, базирайки се на видени от негови публицисти документи, хванати от израелската войска.

Документ, озаглавен „ Създаване на база в Турция “, е открит в дома на Хамза Абу Шанаб, шеф на щаба на Яхия Синуар, водач на Хамас в Газа. Той разказва напъните на Израел да упражни напън в Ивицата Газа през последното десетилетие, което е предиздвикало Хамас да се пази.

В резултат на това, съгласно неназования създател на проекта „ няма различен избор, с изключение на да се работи с огромни старания за основаване на военни центрове, които ще бъдат база за специфични интервенции, които могат да укрепят силите на съпротивата военно, дипломатически и морално “. Така е препоръчано да се сътвори клон за сигурност в чужбина, който ще бъде в положение да прави разследващи и военни интервенции в бъдеще.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР